Vi humanister vill inte förbjuda religion

Efter att ha läst referat från Almedals-debatter med riksdagsmannen Lennart Sacrédeus (Kd) i Världen idag och Bo Strömstedts debattartikel i DN, finner jag det beklagligt att återigen behöva läsa att vi Humanister kräver att de kristna ska gå och gömma sig och inte delta i det offentliga samhället. Detta har vi aldrig sagt. Vi har heller aldrig sagt att vi vill förbjuda religion. Vad vi säger däremot, är att bara för att man härleder sina värderingar från Bibeln eller Koranen, så åtnjuter man ingen diplomatisk åsiktsimmunitet, utan bör tåla att få se sina argument synade i sömmarna. Vi frågar oss också vilka speciella friheter en religiös ska ha som inte en icke-religiös omfattas av, och ifrågasätter därför grundlagens skrivning om religionsfrihet med hänvisning till de övriga friheter vi alla omfattas av.

One Response to “Vi humanister vill inte förbjuda religion”

  1. Strappado Skriver:

    Gjorde en lengre post om dette temaet her:

    http://dailyatheist.blogspot.com/2008/02/freedom-of-religion-has-become-mockery.html

Svara på inlägg

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.