Snart dags att lämna kyrkan (igen)

Den 1/11 är sista dagen att lämna in ansökan om utträde ur Svenska kyrkan. Om anmälan kommer in efter detta datum måste man betala kyrkoskatt (eller avgift som det numera kallas) året ut, dvs fram till den 31/10 nästa år. För den som fortfarande är medlem i Svenska kyrkan är det dags att återigen ta ställning om man vill kvarstå som medlem eller inte.

Här är lite hjälp på vägen: uturkyrkan.se

4 Responses to “Snart dags att lämna kyrkan (igen)”

 1. Emil Petrisson Skriver:

  jag funderar på att gå ur, några råd?

  MVH Emil

 2. Admin Skriver:

  Att du måste göra det i god tid innan den 1/11 för att inte behöva betala ett helt år till.

 3. Dags att gå ur svenska kyrkan? | blogg.dernebo.se Skriver:

  […] Enkelt att gå ur svenska kyrkan Ja nu är det dags att gå ur kyrkan (igen) för den som funderar på det. Sista dagen på året man kan göra detta är den 1/11. Annars måste man alltså betala kyrkoavgift för hela året tills november 2008. Detta snappade jag upp på bloggen blog.ateism.se. Jag gick ur svenska kyrkan för flera år sen när jag faktiskt fick upp ögonen för att jag betalar pengar, och rätt stora summor i slutändan till och med, för att vara med i ett samfund jag inte trodde på. Jag hade aldrig tidigare sagt att jag inte trodde på gud, men heller inte direkt påstått motsatsen heller. Däremot så började jag läsa en hel del som var skrivet av troende personer på olika forum osv. Då gick det upp för mig att jag ju var så otroligt långt ifrån samma åsikter att jag inte kan kalla mig kristen eller troende. Och varför ska jag då vara medlem? Det är intressant att vi är så många som är med i kyrkan här i sverige och så få av dem som faktiskt kan säga att de tror på det bibeln säger. Jag tror inte på gud, och det kom jag fram till som 30-åring. Hade kanske aldrig reflekterat över det tidigare. Bättre sent än aldrig som det heter. 😉 […]

 4. Anders Gardebring Skriver:

  Emil, om du besöker uturkyrkan.se så finns svar på de flesta frågor som brukar dyka upp i samband med frågan om utträde.

Svara på inlägg

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.