Biblar på hotellrum

Det finns ett kinesiskt ordsprÃ¥k som lyder: ”Även i en liten spegelskärva ser man färgen pÃ¥ himlen”.

Det uttrycket kan illustrera frågan om biblar på hotellrum. Det kan tyckas vara ett litet problem, ja det skulle till och med vara ett försumbart problem, om det var den enda yttringen av religiös närvaro i det offentliga rummet. Nu är det istället just en skärva som speglar en verklighet. En verklighet som alltfler blir observanta på och börjar ifrågasätta.

Det här låg i luften sedan länge och det var därför det blev en så snabb reaktion på Scandic. Det är naivt att tro att de plockade bort biblarna bara för att en humanist råkade höra av sig. Någon hörde av sig och det räckte.

Hela idén med en bibel på hotellrum är på väg ut sedan länge.
I det moderna hotellets koncept finns det inte utrymme för religionspropaganda i byrålådan. Många hotell har säkert redan rensat bort biblarna eller tackat nej utan att det har blivit den minsta reaktion.

2 Responses to “Biblar pÃ¥ hotellrum”

  1. Daniel Olofsson (Cthulhu Cult) Skriver:

    Nästa steg får bli biblarna på sjukhus!
    Vi kan inte blanda in religion i samhället och respektera det som riktigt bara för att vissa människor tror på det.

    Det är oerhört svårt för mig att acceptera att dessa människor tror på det eftersom det är så pass skyddat och inte får kritiseras och ses som sagor.

    Hur idiotförklarad skulle inte jag bli om jag berättade att jag tror att världens skapare ser ut som Tintins huvud, han skapade världen på
    8-timmar (från detta har vi fått vår arbetsdag) och svävar omkring och är allmänt god mot oss.

    Jag tillägger att jag hittade på det där med Tintin huvudet, och även att någon annan redan har hittat på sjukare förklaringar till vår existens innan mig.

  2. Erik Sjöstrand Skriver:

    Jag har ett förslag till alla som är emot religiös propaganda. Om man hittar en bibel på sitt hotellrum, varför inte rita snuskigheter och små djävular i den.
    Alltid retar det någon!
    Fast å andra sidan så är ju bibeln redan full med skit.

Svara på inlägg

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.