Diskriminera mig hit och diskriminera mig dit

Jag läste om en kvinna i Angered som anmält McDonalds till Diskrimineringsombudsmannen (DO) för att de nekat henne anställning. Där måste man nämligen ha kortärmad skjorta så att man kan tvätta underarmarna en gång i timmen – ett hygieniskt krav. Kvinnan var muslim och enligt hennes tolkning av religionen måste två tredjedelar av armarna vara täckta.

Nu kunde iofs McDonalds ha löst en aktuella situationen genom att tillhandahålla engångsärmskydd av plast som kvinnan kunde bytt varje timme, men jag tycker ändå att det går för långt när man hittar ”diskriminering” här och där. Diskriminering innebär att man behandlar människor olika. I det här fallet var alla, oavsett tro, tvugna att tvätta händerna. Om man skulle införa en regel att muslimer inte behöver göra det – då vore det diskriminering!

Om islam säger att kvinnor måste täcka 2/3 av sina armar är det islam som är diskriminerande, inte McDonalds! Om det är någon som ska anmälas till DO är det i så fall islam.

Vi måste vara aktsamma. Religiösa försöker skaffa sig fördelar i samhället genom att åberopa ”religionsfrihet” eller ”diskriminering”, men vad de i själva verket är ute efter är att förhindra andra människors frihet och att icke-troende ska diskrimineras, eftersom vi inte kan använda ”religionsfriheten” som föresats att få göra sådant som andra inte får göra. Positiv särbehandling av religiösa är ju också en form av diskriminering!

”Min religion kräver att man ska knuffa ut sin dotter från balkongen om hon har haft sex före äktenskapet. Om inte jag får knuffa ut min dotter från balkongen är det diskriminering.” Om man drar det till sin extrem på det här sättet kanske det framgår varför religionsfriheten och påstådd diskriminering inte ska kunna användas för att få göra det som vi icke-troende inte får göra.

Om det här fortgår kan vi mycket väl få in sharia-lagar i Sverige bakvägen. Sharia-lagar bakvägen är för övrigt något som socialtjänsten i Hedemora arbetar hårt för att införa. Där kräver man att muslimska kvinnor ska uppvisa ett intyg från en imam för att godkänna deras skilsmässa – även om skilsmässan är godkänd enligt svensk lag.

Men i Sverige gäller svensk lag. Om en kvinnar är skild från sin man så gäller det. Det är knappast någon hemlighet att möjligheterna för en kvinna att få skilsmässa från sin man är mycket mindre enligt muslimsk rätt än enligt svensk lag. Socialtjänsten i Hedemora försvårar därmed för en muslimsk kvinna att kunna ta ut skilsmässa t.ex från en man som misshandlar henne.

Det här är ett solklart fall av diskriminering. Kvinnor och män, muslimer och dhimmis, ska vara lika inför lagen. Om muslimer avkrävs särskilda intyg, och om kvinnor inte har samma rätt till skilsmässa som män, eller om icke-troende inte ges samma fri- och rättigheter som troende – då är det i sanning diskriminering.

3 Responses to “Diskriminera mig hit och diskriminera mig dit”

 1. Meena Skriver:

  Det finns personal på McDonald’s som är icke-muslimer, som bär långärmade skjortor. Gäller inte svenska lagar för dem? Många som arbetar på McDonald’s tar på rengöringsmedel och röker och jag har sett flertal gånger att de bara går in i köket utan att tvätta händerna. En vit svensk eller inte gjorde rent toaletten och sedan bara gick in i köket och började arbeta utan att tvätta händerna. Vilka lagar följer de?? Islam säger inte att man ska täcka armarna eller håret för det står inte i koranen, endast brösten och könsorganen. Sedan om man vill överdriva så är det upp till var och en, men det står en vers att om att; överdriv inte i er religion (jag citerar inte). Svenska lagar ska gälla svenskar också och inte bara invandrare. Enligt Islam så är det lätt att skilja sig. Det är lämpligt att du läser Koranen innan du blandare ihop arabiska traditioner med Islam.

 2. Meena Skriver:

  För det andra så är nästan alla av era traditioner utländska som påsk, lucia, att ge julklappar är en turkiskttradition. Kristendomen, Islam, judendomen är religioner från mellanöstern och svenskar som följer hinduism, buddhism är religioner från Asien. Nästan alla ord i det svenska språket kommer utifrån och även arbetskraft. Ni var i akut behov av arbetskraft utifrån. Många restaurangkedjor och affärskedjor är utländska. Ni har bara anammat utländska traditioner och även namn och inbillar er att allt är svenskt och ni bara falsk excellerar. Många svenskar misshandlar och även dödar sina barn, är det svenska lagar de följer? Man kan alltid vända på steken. Man får lukta på sig själv innan man hoppar på andra. Utan utländska ord och traditioner så skulle ni komma ner till neanderthal stadiet.

 3. Lennart Persson Skriver:

  Citat:
  ”Utan utländska ord och traditioner så skulle ni komma ner till neanderthal stadiet.”

  Lite rasism eller åtminstone kulturrasism här kanske? Låter misstänkt likt vit-makt folkets retorik angående ”negrerna” och deras ”primitiva kulturer”-

  Men så är det ju ingen hemlighet att många brunskjortor gärna dragits och dras åt islam. Totalitärt och reaktionärt tänkande kan ta sig många olika skepnader. Det kan vara brunt men också grönt med inskriptioner som liknar krumelurer…

  Och en sak till: ”Många svenskar misshandlar och även dödar sina barn, är det svenska lagar de följer?”
  Nej, och de hänvisar sannolikt inte heller till primitiva kulturtraditioner där svammel om ”heder” och annat ingår som en huvudingrediens. Det är rätt och slätt kriminellt beteende och kan inte ursäktas med kulturella hänvisningar. Oavsett om man anser att dessa har stöd i den religion man dyrkar eller ej.

Svara på inlägg

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.