Bög-Gandalf river sidor ur bibeln

Den danska tidningen Extrabladet rapporterar att skådespelaren Ian McKellen, mest känd som Gandalf i Sagan om Ringen, river ut homofoba sidor ur bibeln när han övernattar på hotell. Tidningen kommenterar saken med att det är McKellens sätt att rensa kristendomen på homofobi.
McKellan har arbetat för homosexuellas rättigheter sedan 1988 dÃ¥ han ”klev ut” som gay.
Det aktuella stycket som McKellan river ut är 3 Mos 20:13 som säger:

”Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de bÃ¥da gjort nÃ¥got avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen.”

4 Responses to “Bög-Gandalf river sidor ur bibeln”

  1. Oskar... Skriver:

    Han gör ju faktiskt rätt i det. Jag har mina halvdefinerade, oklara åsikter om att människans sexualitet inte är ett val. Det är sjukt av en religion att uttrycka sig på det här sättet, trots att det även för mig är onaturligt. I och för sig tror jag inte en sekund på att diskussionen blir tillräckligt stark för att något ska redigeras.. Möjligtvis kan väl en till meningslös falang bildas, en som accepterar hbt..

    Småkomiskt i alla fall, heh

  2. Fredrik Bendz Skriver:

    Jag förstår varför han gör det, men jag tycker det är fel väg att gå att riva ut de sidor man inte gillar ur bibeln. Jag hade snarare stykit under alla dumheter med överstrykningspenna så att folk lättare hittar dem. Trots allt är bibeln den bästa skriften MOT kristendomen som någonsin skrivits.

  3. Oskar... Skriver:

    Stämmer, stämmer.. Fast han hade inte fått lika mycket uppmärksamhet då. Om uppmärksamheten är positiv eller negativ utvärderar jag inte, men han får ögon riktade mo sig, och på något sätt väcker han en diskussion, vilket kanske är avsikten. Fantastiskt det här med religioner i alla fall, heh

  4. Fredrik Bendz Skriver:

    Diskussion, visst, men genom att riva ut sidor ur bibeln får han opinionen mot sig. Folk tenderar att inte sympatisera med människor som förstör andras egendom.

Svara på inlägg

Du måste vara inloggad för att posta en kommentar.